Совети за патување со автобус

Купувањето на автобуска карта наместо авионска до саканата дестинација е многу поефтино, но повеќе часовното возење во автобус може да биде навистина голем предизвик. Кроација осигурување реши да направи мини “истражување” за полесно и побезбедно патување. Се надеваме дека следните совети ќе ви помогнат:

Одберете ноќна линија

 • Времето ќе ви мине брзо, бидејќи ќе го поминете во спиење
 • Понесете си ќебе и перница за вратот
 • Доколку немате перница, стуткајте си го дуксерот и потпрете се на него
 • Доколку немате ниту перница, ниту дуксер, одберете згоден сосед на седиштето до вас

Светото тројство: книга, слушалки, музика

 • Добра музика може да ве спаси од многу ситуации

Грицки

 • Земете си храна, но внимавајте да не ви предизвика стомачни проблеми или пак да ви биде тешко за време на патувањето. Најдобра опција се мусли баровите, интегралните грицки итн..
 • Понесете си многу течности

Облечете облека во која удобно се чувствувате 

 • Удобни и широки парчиња на облека се најдобриот избор
 • Не носете тесни работи

Раздвижете се 

 • Практикувајте го ова на секоја пауза

Паметно одберете го седиштето

 • Колку е седиштето поназад во автобусот, толку е поголема веројатноста да ги почувствувате дупките, заради тоа најдобро би било да изберете седиште понапред во автобусот

Чувајте ги вредните работи на досег 

 • Паричникот, телефонот, патните исправи и полисата погрижете се да бидат близу до вас